BLOG GASTRONÒMIC
Microsites Gastronomia 16/02/2016

Les receptes de Gracia Linde: Brou tradicional de verdures i carn

Una excel·lent manera de combatre el fred de l'hivern, mitjançant una recepta senzilla i tradicional

Gracia Linde
1 min
Temps de bullit Bullit de carn a la menorquina

Per combatre aquests últims dies de febrer i de fred, he pensat fer una recepta tradicional i senzilla. Un brou boníssim!

Els ingredients que necessitem són:

2 pastanagues pelades

2 porros

1 ceba dolça

2 manats d'api fresc

1 o 2 patates

Mitja col

Mig nap

2 ossos de pernil (mida petita-mitjana)

1 o 2 ossos salats

Aigua

Un pessic de sal

3 cuixes de pollastre (petites)

A més dels ingredients citats, també es pot afegir carn o verdures al gust, com algun tros de botifarra.

I els estris, simplement una olla de capacitat i un cullerot.

Elaboració

L'elaboració no té cap secret, cal omplir l'olla d'aigua i posar-la a bullir amb un pessic de sal.

Pelarem les verdures i les tallarem a trossos mitjans.

Quan l'aigua arrenqui el bull, hi posarem els ossos i les verdures tallades i deixarem passar unes dues hores. Recordeu que com més temps passi, el brou serà més intens de gust. Finalment, per cuinar el plat final, colarem el brou.

Aquest brou té moltes sortides, des de la més senzilla com és una bona sopa, fins a una un xic més elaborada, com és una escudella.

Bon profit a tots!

stats