03/02/2011

Enmig d'un caos de pedres, trets i bombes incendiàries, la manifestació pacífica continua

1 min
Manifestants amb pedres a les mans a la plaça de Tahrir, al Caire / GETTY

Enviada Especial/El CaireEl caos és total al voltant de la plaça Tahrir del Caire. Els manifestants pacífics que hi han estat instal·lats aquests últimes dies continuen allà, com si fossin aliens a l'infern de violència que els envolta. Unes barricades aixecades amb el que han trobat, trossos de metall, tendals, tot s'hi val per construir una barrera que impedeix el pas dels qui ahir, seguint ordres de Mubàrak, els van venir a fer fora com fos. De moment, no ho han aconseguit.

Per il·lustrar les maneres del govern Mubàrak, només dos exemples: han fixat com a objectiu prioritari dels atacs els periodistes als quals no deixen entrar a la plaça ni moure's lliurement pels voltants –tot és impedir com sigui que puguin fer la seva feina– i de bon matí han enviat un missatgea tots els mòbls del país, tots, on es pot llegir "l'exèrcit demana als homes honestos i lleials que lluitin contra els traidors i criminals per protegir el noste poble i el nostre honor". Vodafone ja s'ha hagut de disculpar.

El primer ministre de Mubàrak ha sortit aquest matí a dir que havien començat les negociacions amb l'oposició. Però la pregunta és: quina? Els manifestants diuen que ells no hi són i moviments com el liderat per ElBaradei o els Germans Musulmans ja van deixar clar fa dies que la condició pel diàleg és una i ben clara: que Mubàrak se'n vagi.

stats