En breu
Internacional 30/08/2012

L'huracà 'Isaac' provoca inundacions a Nova Orleans

1 min
L'huracà 'Isaac' provoca inundacions a Nova Orleans

Set anys després del 'Katrina'

Les intenses pluges de l'huracà Isaac i les ràfegues de vent sostingudes de 130 quilòmetres per hora van colpejar ahir el sud-est de Nova Orleans, a l'estat de Louisiana, coincidint amb el setè aniversari de la devastació del Katrina . La companyia elèctrica va reconèixer que més de mig milió de persones van quedar-se sense llum en aquest estat. Un dic a 150 quilòmetres de Nova Orleans es va desbordar ahir i va provocar algunes inundacions, però tot el projecte multimilionari construït després de la tragèdia del 2005 per protegir la ciutat va resistir l'envestida de l'aigua.

Bill Nungesser, un dels 25.000 residents del districte de Plaquemines, que es va ordenar evacuar abans de l'arribada de l' Isaac , va explicar ahir a la cadena de televisió CNN que el nivell de l'aigua havia arribat fins als quatre metres d'altura en algunes zones que ara fa set anys, en canvi, no van quedar afectades pel Katrina .

El petroli del golf de Mèxic

El pas de l'huracà pel golf de Mèxic va obligar a aturar pràcticament la producció de petroli, però els ports, les refineries i les plataformes offshore de petroli i gas d'aquesta zona no van patir cap dany de consideració, segons van explicar ahir responsables de protecció civil de Garyville, a Louisiana.

Els experts esperen que l'huracà vagi perdent força i es converteixi en una tempesta tropical que avança cap a l'estat d'Arkansas.

stats