En breu
Internacional 02/08/2012

Restablert el subministrament elèctric a l'Índia

1 min
Restablert el subministrament elèctric a l'Índia

Relleu al ministeri d'Energia

Mentre l'electricitat torna a les cases dels indis que hi tenen accés, les crítiques al govern creixen dins del país. La situació desesperada de dimarts, amb 670 milions de persones, el 10% de la població mundial, sense electricitat, va provocar el relleu del ministre de l'Energia i el seu successor es va afanyar ahir a canviar d'estratègia. Si bé l'anterior ministre va culpar de l'apagada massiva de dimarts els estats del nord per un suposat consum excessiu, el nou titular de la cartera va voler evitar una disputa interna i, canviant de tema, va prometre que una situació així no es repetirà.

Possibles causes de l'apagada

Les principals teories que expliquen la gran fallada elèctrica relacionen la falta de pluges amb un augment de la demanda dels pagesos, que van necessitar energia per regar artificialment els camps, a aquest augment del consum s'hi suma la disminució de la producció hidroelèctrica que ha provocat la falta d'aigua als pantans.

El principal problema energètic de l'Índia és que el país es desenvolupa tan ràpidament que la demanda elèctrica supera llargament l'oferta. Les autoritats han de realitzar tallades puntuals del subministrament per evitar que la xarxa pateixi una sobrecàrrega, aquesta situació desemboca en la situació que 300 milions de persones només tinguin un accés esporàdic al corrent elèctric, i 300 milions de persones més hagin de viure totalment sense electricitat.

stats