En breu
Internacional 11/05/2012

Romney es disculpa per un acte homòfob quan era adolescent

1 min
Romney es disculpa per un acte homòfob quan era adolescent

El republicà va rapar un noi per ser gai

L'endemà que el president dels Estats Units, Barack Obama, defensés el matrimoni entre dues persones del mateix sexe, el seu rival republicà Mitt Romney va veure's forçat a disculpar-se després que un diari publiqués un episodi homòfob de la seva adolescència. El Washington Post detallava com el 1965 Romney i cinc amics van reduir un noi a terra i com l'exgovernador de Massachusetts va tallar-li els cabells amb unes tisores perquè sospitaven que era homosexual.

"No recordo l'incident i us asseguro que no crec que jo pensés que el noi era homosexual, era l'última cosa que tenia al cap en aquella època", va defensar-se Romney, que de totes maneres es va disculpar. "Vaig fer algunes coses estúpides i si algú va sentir-se ferit o ofès evidentment demano perdó", va dir en una entrevista a la cadena Fox.

"El matrimoni és entre dona i home"

Després que la defensa d'Obama dels matrimonis homosexuals marqués un punt important en la campanya presidencial, Romney ha volgut reforçar la seva postura contrària a aquestes unions. Ahir va rebatre la declaració d'Obama i va recordar la seva oposició frontal. "El matrimoni no és altra cosa que la unió entre un home i una dona", va dir en un acte de campanya a Oklahoma. Tot i que encara no sembla clar quin impacte tindrà aquest tema en les presidencials del 6 de novembre, tots dos rivals l'utilitzen per marcar les seves diferències.

stats