Política 28/05/2017

SDP acusa Bonet de lliurar 340 euros en efectiu "sense cap explicació"

Bonet assegura que Naudi coneixia els diners en efectiu que tenia al despatx i es planteja deixar l'escó perquè la "deixin tranquil·la"

M. T.
3 min
La consellera general independent, Sílvia Bonet, i el conseller general d'SDP, Víctor Naudi. / Arxiu

Andorra la VellaContinuen les acusacions creuades entre Socialdemocràcia i Progrés i la consellera general Sílvia Bonet, després de la seva decisió de deixar la formació. Mentre que Bonet diu que sospita, tal com informa el 'Diari d'Andorra', que el president de la formació, Jaume Bartumeu, hauria cobrat 11.000 euros d'SDP en concepte d'assessoraments, aquest diumenge el conseller general Víctor Naudi ha fet pública la carta que va trametre al síndic general, Vicenç Mateu, dijous passat, en la qual advertia de certes irregularitats en la justificació dels pagaments de Sílvia Bonet.

Concretament, Naudi acusa Bonet d'haver percebut indegudament abonaments del compte dels consellers generals d'SDP al grup mixt per sumes i conceptes que ja li havien estat pagades pels Consell General; d'haver retirat diners en efectiu del compte del grup i de tenir-los en un sobre al despatx; i d'haver facturat indegudament a la formació, l'agost del 2016, una despesa personal i de no haver-la retornat fins el 23 de maig d'enguany.

A més, el conseller també afegeix que a banda de les justificacions, la consellera li va adreçar un sobre amb 340 euros en efectiu "sense cap explicació". Un fet que va portar a Naudi a ingressar aquesta quantitat al compte dels consellers d’SDP, davant la preocupació que “diners públics es passegin per sobres i bústies sense ordre ni concert”. Les referències que també han estat adjuntades en la carta s’atribueixen a pagaments de desplaçaments i hotels de la consellera.

En el comunicat, la formació ha indicat que en les pròximes setmanes es realitzarà una “revisió aprofundida” de la documentació presentada per Bonet, per tal de fer arribar al síndic general un “comentari més fonamentat sobre aquesta lamentable situació”.

Bonet assegura que Naudi coneixia els diners en efectiu del despatx

En canvi, Bonet ha assegurat, en declaracions a l'ARA Andorra, que els diners en efectiu que tenia al despatx -"i el que hi havia al despatx era de tots dos"-, tenen origen en un import que un assessor no va voler cobrar en concepte de dietes, i ha afegit que el mateix Víctor Naudi li va dir que els deixés al despatx com a fons de caixa. Posteriorment, va pagar despeses personals amb la targeta de consellera per un error en la seva tarja personal, i ho va reintegrar en efectiu en el mateix sobre del despatx. Bonet assegura que Naudi era coneixedor d'aquests reintegraments, per la qual cosa no entén perquè ara li retreuen. "Li estan donant voltes a aquesta qüestió perquè no tenen on agafar-se", assegura. La consellera independent sí que reconeix que hi va haver una despesa que no va reintegrar immediatament, perquè com que era un import "poc important" va considerar que ja ho compensaria en el moment del tancament amb la comptable. En tot cas, argumenta que va ser el mateix Naudi qui li va dir que deixés la documentació a la bústia del Consell General, tal com queda reflectit en la conversa que van mantenir.

Missatges que van mantenir Bonet i Naudi per acordar on havia de deixar la documentació sobre els pagaments.

A més, Sílvia Bonet assegura que ha repassat els comptes del grup amb la seva advocada i que hi ha "pagaments que Naudi ha fet amb talons que no veig clars i tinc dret a conèixer-ho", com és el cas del taló d'11.000 euros que sospita que podria haver percebut Jaume Bartumeu. Per tot plegat, demana a Naudi poder-se asseure i parlar per "aclarir-ho tot", en lloc de continuar amb aquesta "batalla mediàtica".

A més, Bonet ha manifestat que la qüestió l'està "desgastant moltíssim", i no descarta deixar l'escó si "m'asseguren que em deixaran tranquil·la".

stats