Política 20/06/2017

Carmona reclama a Marsol que sigui ferma a l’hora de defensar un major pes de la població en les transferències

Segons la consellera, el PS "sempre ha apostat per unes regles de joc clares i sostenibles"

ARA Andorra
2 min
Dolors Carmona i Lídia Samarra. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona, ha valorat de forma positiva la postura de la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, en la negociació per les transferències. La mandatària s’ha mostrat més propera a la tesi defensada des del PS, que demana un major pes del criteri de població a l’hora de repartir els diners provinents del Govern entre les corporacions, que no pas al document inicialment tancat des de l’executiu. Carmona ha volgut expressar el suport a aquesta posició i ha reclamat que es mantingui de forma ferma fins al final de les converses.

Carmona ha recordat que, des que es va encetar el debat sobre la necessària reforma del model de competències i transferències comunals, “el PS sempre ha apostat per unes regles de joc clares i sostenibles i per un marc competencial que afavoreixi un desenvolupament sostenible del país, evitant la duplicitat de serveis i, per tant, de despesa”. A la vegada, també es defensava “un finançament equilibrat, proporcional i, sobretot, equitatiu, que permeti que tots els ciutadans rebin el mateix tracte” i que “respecti el criteri d’equitat d’accés als serveis”.

La consellera de PS+I ha destacat que aquesta posició ja es va portar als programes electorals del 2011 i del 2015 i, per tant, que la proposta ara posada sobre la taula tripartida no és nova. “Ja llavors vam deixar palès que els ciutadans d’Andorra no rebien el mateix tracte en funció de la parròquia on residien”, ha indicat, tot posant com a exemple “clar” el que suposa “l’impacte tributari per a una persona d’Andorra la Vella en relació a altres parròquies”, ja que “en proporció, paguen més”. Així, ha lamentat que actualment “l’aportació del Govern a un ciutadà d’Andorra la Vella és inferior a la d’altres parròquies menys poblades”, una desigualtat que es vol com a mínim reduir amb la proposta de repartiment feta pel PS, a la qual Conxita Marsol, s’hi ha mostrat propera.

stats