Política 22/03/2017

Cinca està convençut que la reforma de les competències és “possible i assumible”

El ministre portaveu no dubta que la proposta serà aprovada amb majoria qualificada

Ana
1 min
El ministre Portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimecres

Andorra la VellaEl ministre Portaveu, Jordi Cinca, s'ha mostrat convençut que la reforma de les competències i transferències és “possible i assumible per totes les institucions”. A més, no dubta que serà aprovada amb majoria qualificada perquè, tot i admetre que és millorable, es tracta d'un avenç “molt substancial i no podem negar que serà positiu”. Arran de les crítiques d'SDP, que consideren que es tracta d'una reforma poc ambiciosa, el ministre Portaveu ha dit que per poder tirar-la endavant cal la voluntat de fer-ho i que sigui possible, i “el Govern ho ha plasmat”.

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, considera que el model actual de competències i transferències va ser pensat fa 24 anys, i no té res a veure amb la situació actual. Per tant, “persistir en el model actual és enganyar-nos a tots plegats”.

Cinca desitja que el debat al Consell General pugui millorar la proposta inicial, i tot i que creu que es pot jutjar si ha sigut més o menys ambiciós, “no es pot negar que és l'avenç que el país necessita”.

stats