Política 25/05/2017

Debat sobre polítiques socials arran de l'informe del raonador

Espot defensa les mesures preses, com el pla per millorar el tracte dels treballadors o el procés per trobar un psicòleg per a la Gavernera

Ana
2 min
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, dirigint-se al seu escó. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaLa presentació de l’informe del Raonador del Ciutadà del 2016 al Consell General ha posat sobre la taula, novament, el debat sobre les polítiques socials. D’aquesta manera, i davant del fet que el raonador hagi fet paleses certes qüestions com la necessitat d’un contracte marc d’arrendament, la millora dels paràmetres per a les ajudes de l’habitatge, les pensions baixes o el tracte envers als administrats, els grups parlamentaris han apel·lat a prendre’n nota.

El debat ha estat intens entre el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que ha dit que s’ha pres nota de les recomanacions i que ja s’han començat a aplicar mesures correctores, i el conseller del Partit Socialdemòcrata i president del grup mixt, Pere López, que ha posat en relleu les dificultats per les pensions baixes de la gent gran i que ha recomanat al ministre que faci “una bona lectura” del document.

López ha manifestat que l’informe del raonador desmunta “l’Andorra de flors i violes” mentre que Espot li ha respost que ja s’han pres mesures que donen resposta a les recomanacions. Així, ha dit que s’han canviat els paràmetres per a les ajudes a l’habitatge, que ja s’està en la fase final de la implementació del pla director perquè el tracte dels treballadors d’Afers Socials millori, ja que algunes vegades no era “prou deferent” i també s’ha iniciat el procés per a la selecció d’un psicòleg per al centre d’acollida d’infants de la Gavernera.

El conseller de Demòcrates per Andorra, Marc Ballestà, ha manifestat que era “agosarat” que López atribuís l’augment d’expedients socials tractats pel raonador als canvis fets en la Llei de la CAAS i ha vinculat l'increment a un major coneixement de la institució. López ha lamentat que es recorrin a explicacions “tan baixes” per justificar que hi hagi més casos atesos.

D’altra banda, el Consell General ha aprovat amb el vot favorable de totes les forces polítiques el projecte de llei de mesures per lluitar contra el tràfic d’éssers humans i protegir-ne les víctimes i el projecte de llei del notariat.

stats