Política 21/06/2017

El Govern trasllada a Madrid el fet que Bartumeu fos citat al parlament català

Cinca confirma que cap andorrà que no resideixi a Espanya està obligat a comparèixer ja que l'empara la legislació espanyola

ARA Andorra
1 min
Jordi Cinca aquest dimecres en roda de premsa / M.T.

Andorra la VellaDesprés que Jaume Bartumeu, exadvocat de la família Cierco, hagi fet saber al cap de Govern que havia rebut una citació per comparèixer a la comissió del parlament de Catalunya que investiga l'anomenada 'Operació Catalunya', el portaveu del govern, Jordi Cinca, ha informat aquest dimecres que han traslladat la qüestió a les autoritats espanyoles a través de l'ambaixador d'Andorra a Madrid. Cinca ha indicat que el Govern entén que ni Bartumeu ni cap ciutadà andorrà que no resideixi a Espanya té l'obligació de comparèixer en base a la legislació vigent a Espanya, i així se li va fer saber a Bartumeu mitjançant un escrit. Jaume Bartumeu ja va assegurar aquest dimarts que la llei l'emparava i que la via per la qual havia estat convocat no era la correcta.

Cinca ha volgut deixar clar que la notificació que s'ha traslladat a les autoritats espanyoles no és una queixa, sinó que l'objectiu és informar que hi ha hagut aquesta convocatòria d'un ciutadà andorrà i, que en cas que decidís refusar la sol·licitud de compareixença, estava emparat per la llei espanyola.

El ministre ha recordat que es dona la circumstància que es tracta d'un excap de Govern, però ha remarcat que qualsevol ciutadà andorrà que no resideixi a Espanya estaria emparat per la llei, de manera que "no pot tenir cap repercussió amb independència de la decisió que prengués".

stats