Política 23/03/2017

Lafoz i Troguet asseguren que el cònsol "està desatenent la parròquia"

Els consellers de l'oposició d'Encamp denuncien que no és la primera vegada que Torres fa feines privades dins l'horari laboral, i lamenten que no estigui "complint la labor per la qual se'l va votar"

C.g.
2 min
Jordi Troguet i Maribel Lafoz, consellers de Ld'A+I al Comú d'Encamp / C.G.

Escaldes-EngordanyEls consellers de Liberals d'Andorra+Independents al Comú d'Encamp, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, han volgut fer constar de manera pública el seu malestar pel fet que el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, desenvolupi feines privades dins l'horari laboral. Concretament, Liberals d'Andorra feia públiques aquest dimecres unes imatges preses el mateix dia pels volts de les 11 hores del matí, a la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella, on es veia a Torres exercint de topògraf. En aquestes hores "hauria d'estar al capdavant del Comú", ha manifestat Troguet. Per tant, al seu parer "està desatenent la parròquia", i "no compleix amb la labor per la qual se'l va votar".

Els consellers liberals han convidat Torres que, si té hores lliures, "faci un tomb per la parròquia, també pel Pas", per veure l'estat en què es troba. A més, han recordat que el cònsol té una remuneració superior a la resta de consellers, especialment de l'oposició. Si no li és suficient, "ell haurà de decidir si li interessa més la seva vida privada que el càrrec com a cònsol", ha exposat Troguet.

Així mateix, els consellers encampadans han assegurat que hi ha ciutadans que han vist Torres "fent altres activitats privades". No seria per tant la primera vegada que estaria "desatenent" la seva feina com a cònsol. "La ciutadania té dret que els polítics ho siguin i ho sentin", ha manifestat Lafoz.

Per tot plegat, i tenint en compte que aquests fets han coincidit en el temps amb les informacions sobre els sous que va cobrar per la seva feina com a arquitecte el llavors cònsol major d'Escaldes-Engordany i ara cap de Govern, Toni Martí, mentre exercia el càrrec públic, els liberals han insistit que cal legislar al respecte. És a dir, determinar les incompatibilitats d'un càrrec públic amb feines privades. Ara mateix "no és il·legal", han recordat, tot i que sí que es podria estar parlant "d'un conflicte d'interessos", ha assegurat Lafoz.

En aquest sentit, els consellers liberals han lamentat que malgrat la voluntat de Demòcrates per Andorra de legislar al respecte, "no veiem que vegi a la llum". "Si depengués de nosaltres ja estaria sobre la taula", han afegit.

Satisfacció per la resposta del Constitucional

D'altra banda, Lafoz i Troguet han celebrat que el Tribunal Constitucional hagi entrat a tràmit el recurs d'empara on al·legaven la vulneració de drets dels consellers de l'oposició en relació als de la majoria comunal, pel tema de l'augment de sou dels consellers de la majoria. Aquesta resposta "ens dona la raó en el fet que s'ha d'entrar en el fons", cosa que havien negat els tribunals previs, ha manifestat Lafoz. S'han mostrat satisfets i ara esperaran la sentència, que confien que els sigui favorable.

stats