Política 22/03/2017

Ld'A critica que Jordi Torres compagini el seu càrrec de cònsol amb activitats particulars

Tot i que la llei no preveu cap incompatibilitat, Ld'A considera que el càrrec de cònsol major "s'entén a ple temps i per aquest motiu ja rep una remuneració superior a la resta de consellers"

ARA Andorra
2 min
El cònsol Jordi Torres fent treballs topogràfics / LIBERALS D'ANDORRA

Andorra la VellaEl comitè parroquial de Liberals d'Andorra a Encamp ha fet circular unes fotografies del cònsol major d'Encamp, Jordi Torres Arauz, duent a terme tasques de topògraf al centre d'Andorra la Vella, amb l'objectiu de criticar que compagini les dues tasques. Tot i que la situació és completament legal, Liberals consideren que "és poc ètica i menysté el càrrec institucional que ocupa".

Liberals d'Andorra troba "inacceptable" que Torres Arauz no dediqui tots els seus esforços a gestionar la parròquia i que es dediqui a “activitats particulars en horari laboral i amb tota seguretat remunerades”. Tot i que la llei no preveu cap incompatibilitat, Ld'A considera que el càrrec de cònsol major "s'entén a ple temps i per aquest motiu ja rep una remuneració superior a la resta de consellers".

A més, l'acusen de desatendre temes importants per a la parròquia, i posen com a exemple la problemàtica de la gratuïtat del túnel d'Envalira, pel fet que Torres va convidar els consellers liberals a traslladar la qüestió al Consell General "en lloc de liderar el debat". També recorden que va ser una moció de Ld'A la que va "desencallar" la qüestió de l'ús de l'edifici de Ràdio Andorra.

La resposta de Torres

De la seva banda, el cònsol major ha destacat que té "la consciència tranquil·la" ja que la seva dedicació a les taques comunals "és total" i les activitats que pugui fer a banda "no impedeixen" que això sigui així. "No afecta de cap manera la responsabilitat" al capdavant de la corporació comunal, ha remarcat. També ha lamentat aquestes manifestacions de Liberals d'Andorra constatant que abans de fer afirmacions d'aquests tipus sobre l'ètica s'haurien d'assegurar ells que "són ètics al cent per cent".

stats