Política 18/01/2017

Ld'A critica el límit "desorbitat" dels pagaments sense mancomunar d'Andorra Turisme

Carles Naudi sol·licita informació al Govern sobre aquests pagaments en els darrers tres anys i demana que se segueixin "les recomanacions del Tribunal de Comptes"

ARA Andorra
2 min
El conseller general del grup parlamentari liberal Carles Naudi /L'd'A

Andorra la VellaEl conseller general del grup parlamentari liberal Carles Naudi ha entrat a la Sindicatura una demanda d’informació i una pregunta al Govern amb resposta escrita sobre la “mancomunació de signatures” en els pagaments d’Andorra Turisme.

D’una banda, Carles Naudi ha entrat una demanda d’informació per rebre “la relació de pagaments fets sense mancomunar la signatura al llarg del 2014, 2015 i 2016” per part d’Andorra Turisme. Aquesta demanda es fa després que l’informe del Tribunal de Comptes sobre la fiscalització dels comptes d’Andorra Turisme exposés que per a “operacions d’import inferior a 100.000 euros, el gerent de la societat pot operar lliurement, sense ser necessària la signatura de cap altra persona”. Al mateix informe, el Tribunal de Comptes adverteix que “continua sense complir-se el principi de mancomunació que ha de regir en la gestió de fons públics i es recomana adoptar procediments de pagament que respectin aquest principi”. En aquest sentit, cal apuntar que als departaments del Govern els pagaments s’han de mancomunar a partir d’una xifra superior als 7.500 euros.

Precisament, sobre aquesta recomanació del Tribunal de Comptes, Carles Naudi pregunta al Govern si “té la intenció de canviar o fer canviar aquesta operativa, per així seguir les recomanacions del Tribunal de Comptes”. El conseller general creu que “fins a 100.000 euros és una quantitat excessiva per fer pagaments que no estiguin mancomunats”, i per aquest motiu demanda saber quins imports s’han pagat sense mancomunar al llarg dels darrers tres anys.

“Els diners d’Andorra Turisme són públics i cal que segueixin els procediments de gestió de fons públics, tal com exigeix el Tribunal de Comptes”, ha recalcat, alhora que espera que el Govern actuï per acabar amb la singularitat dels estatuts d’Andorra Turisme que fa que una sola persona pugui decidir pagaments de fins a 100.000 euros de fons públics, “92.500 euros més que en qualsevol departament del Govern”, ha subratllat, un fet que “justifica totes les demandes d’informació que porta a terme el grup parlamentari liberal sobre els pagaments d’Andorra Turisme”, ha sentenciat.

stats