Política 18/05/2017

López vol l’informe de la FAAD sobre la llei de mesures urgents pel conveni sobre els discapacitats

El conseller socialdemòcrata lamenta que el text "arriba pràcticament un any i mig tard"

ARA Andorra
1 min
Pere López. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual demana al Govern l’informe previ realitzat per la Federació d’associacions de persones amb discapacitat (FAAD) al projecte de llei de mesures urgents per a l’aplicació del conveni de Nacions Unides sobre aquest col·lectiu, així com la resposta que l’executiu va enviar a l’entitat. El parlamentari ha explicat que amb aquesta informació volen tenir més dades per poder treballar millor un text que, ha lamentat, “arriba pràcticament un any i mig tard” i que per això els "sembla que s’estan retardant molt algunes de les disposicions” del conveni de les Nacions Unides.

En l’escrit enviat a la Sindicatura, López demana concretament “l’informe elaborat per la FAAD amb caràcter previ a la tramitació del projecte de llei de mesures urgents per a l’aplicació del conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat”, així com “la posterior contesta del Govern”.

A l'últim, ha indicat que volen "conèixer quina és l’opinió de la FAAD en relació a l’estat d’aplicació de l’acord i sobre els mecanismes amb què es preveu desplegar”.

Segons ha volgut remarcar López, aquesta informació “és essencial" per a ells, ja que amb ella es podrà “treballar la llei en condicions” així com “preparar esmenes" i el seu "posicionament”. Per al conseller general, tenir tant l’informe com la contesta posterior del Govern “serà la manera més efectiva de conèixer quin és l’estat d’implantació del conveni i si els mecanismes legals que es preveuen són suficients per donar-hi un desplegament efectiu”.

stats