Política 24/04/2017

El PS vol una regulació nacional dels espais naturals i un registre de la propietat

Són propostes que determinaran el suport socialdemòcrata a la reforma de les competències i transferències

M.t.
2 min
Una reunió entre el Govern, els comuns i els grups parlamentaris de fa unes setmanes / M.T.

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha posat sobre la taula de negociació del model de competències i transferències comunals quatre propostes que considera "clau" incloure en la futura legislació i que determinaran el seu suport a la reforma.

Durant la nova reunió que ha tingut lloc aquest dilluns, han demanat que s'impulsi una legislació nacional pels espais naturals protegits, i que el Govern creï un registre de la propietat, tot i mantenir la gestió i elaboració del cadastre com a competència comunal. El PS també vol una gestió més conjunta o compartida de les escoles bressol, amb un pla pedagògic únic i una sèrie de polítiques de coordinació. Finalment, també demanen que les polítiques sobre els joves en risc d'exclusió siguin competència governamental, mantenint en mans dels comuns la gestió dels punts joves o d'activitats específiques.

El conseller general Pere López ha informat que faran arribar les quatre propostes al Govern i al grup demòcrata i que "el dia 8 esperem tenir una resposta o contraproposta".

Fonts comunals de DA consideren que són qüestions que "legítimament" es veuen de manera diferent, tot i que consideren que tant la regulació dels espais naturals com la creació d'un registre de la propietat són lleis que s'haurien d'abordar de manera separada a la reforma de les competències i les transferències. Pel que fa a les escoles bressol, les mateixes fonts han recordat que tots els comuns veuen bé que siguin ells qui s'encarreguin d'aquest servei, tenint en compte qüestions de proximitat.

Durant la reunió d'aquest dilluns s'han seguit tractant qüestions relacionades amb la Llei de competències, tot i que encara no s'ha tancat res. Pel que fa a les cessions de terreny, López ha reiterat el seu suport al fet que només hi hagi un informe vinculant dels comuns en cas de cessions de terreny per a equipaments sensibles, tal com s'ha pactat entre el Govern i els comuns, i ha criticat l'oposició del grup liberal. En aquest sentit, el PS no entén la proposta del grup liberal "si és que n'hi ha, perquè més aviat sembla una voluntat de fugir d'estudi i no posicionar-se clarament".

stats