Política 20/06/2017

SDP presentarà propostes sobre les competències i les transferències

Bartumeu diu que es farà o bé una esmena a la totalitat o bé de parcials perquè puguin ser debatudes

M. F.
1 min
El president d'SDP, Jaume Bartumeu i el conseller Víctor Naudi. / M. F.

Andorra la VellaDes de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) consideren que en la proposta de les competències i les transferències el cap de Govern, Toni Martí, "ha fet ús del seu tacticisme electoral i ha fet enfadar a gairebé tothom", fins i tot alguns cònsols del seu mateix color. És per això que manifesten que, ja que el cap de Govern va posar en relleu que en dues setmanes es tancarà un acord, presentin "el text que vulguin" perquè durant l'estiu des d'SDP s'avaluaran aquests documents per posar sobre la taula les seves propostes.

Així, la forma en què es faran arribar aquests plantejaments des d'SDP seran una esmena a la totalitat o bé de parcials però, en tot cas, seguint "el títol VI de la Constitució". "No entrarem en l'estira i arronsa sobre qui rep més calerons per al campanar de la parròquia", ha remarcat el president d'SDP, Jaume Bartumeu, afegint que des del grup majoritari es presentarà la proposta del "pim pam pum" i que ells intentaran donar-hi resposta.

D'altra banda, i sobre la resposta que ha fet el Govern a Víctor Naudi sobre el tractament de l'alzheimer, ha fet un seguit de valoracions. D'una banda, que "hi ha mancances de metges, de mitjans i que no hi ha indicadors", i que "ben poca cosa s'ha fet" en aquests darrers anys per tractar la malaltia. Naudi ha insistit que no tenen "un pla concret i actuen sobre la marxa i sota la pressió de l'oposició".

A l'últim, des de la formació tornen a reiterar, arran de les declaracions de l'Empresa Familiar Andorrana, que manca informació sobre les negociacions amb Europa i que el Govern l'hauria de compartir tota.

stats