Política 20/02/2017

Torrentallé assegura que mai va fer cap despesa personal amb la targeta del Comú

L'excònsol menor explica que s'utilitzava la targeta per despeses de Camprabassa en virtud d'un acord amb la Intervenció Comunal, i nega que hi hagi hagut cap apropiació indeguda de diner públic

ARA Andorra
2 min
Manel Torrentallé en una imatge d'arxiu / ANA

Andorra la VellaL'excònsol menor de Sant Julià de Lòria, Manel Torrentallé, ha donat explicacions aquest dimarts sobre l'afer de les targetes, després que hagi estat condemnat a un any de presó condicional, dos anys d'inhabilitació i una multa per un delicte d'utilització temporal de béns públics.

En un comunicat, Torrentallé ha assegurat que va utilitzar la targeta de crèdit del Comú únicament per a fer pagaments de despeses protocol·làries i de representació del Comú, corresponents a actes, àpats i desplaçaments, i que en cap cas va fer cap despesa per qüestions privades o personals. A més, assegura que totes les despeses van ser "degudament justificades amb els escaients comprovants", de manera que "no hi ha hagut cap apropiació indeguda de diner públic".

L'excònsol ha admès que va fer pagaments de despeses, "sempre protocol·làries i de representació" de Camprabassa, tenint en compte que el Comú té un 90% de la societat i que els càrrecs de president i vicepresident eren la cònsol major i el cònsol menor. Torrentallé explica que l'ús de la targeta per a despeses de Camprabassa es va decidir mitjançant un acord adoptat amb la Intervenció Comunal per evitar que els cònsols disposessin dues targetes, de manera que posteriorment aquests avançaments de despesa eren compensats amb la comptabilitat comunal, tal com figura en les al·legacions trameses pel Comú de Sant Julià al Tribunal de Comptes el 24 de desembre de 2014.

Després que la Fiscalia i la Batllia hagin considerat que aquesta pràctica "no era una actuació correcta i mereixa una sanció penal", Torrentallé ha volgut precisar que "mai no hauria dut a terme aquells pagaments si no hagués disposat de l'aval de la Intervenció Comunal". A més, ha volgut desmentir que hagi hagut de tornar diners al Comú arran d'aquest afer. "No ho ha fet ni ho havia de fer perquè en camp moment no havia emprat la tarja de crèdit comunal per a cap despesa que no fos duta a terme en interès del Comú".

stats