Política 16/06/2017

Viladomat sol·licita comparèixer a la comissió legislativa d'Economia

El màxim accionista de Saetde vol donar explicacions als parlamentaris sobre la seva decisió de trencar Grandvalira

M. T.
1 min
El màxim accionista de Saetde, Joan Viladomat / C.G.

Andorra la VellaL'accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, ha presentat una carta a la Sindicatura on sol·licita comparèixer davant la comissió legislativa d'Economia per explicar els motius pels quals la seva família ha decidit posar fi a la societat Nevasa, que gestiona el domini conjunt de Grandvalira. La decisió de comparèixer, segons han explicat les fonts consultades, es va prendre el 14 de juny durant una junta de la societat Saetde i, tot i que la carta presentada aquest divendres a la Sindicatura no proposa cap data, el mateix Viladomat hauria expressat la voluntat de celebrar la compareixença aquest mateix mes de juny. La Sindicatura trametrà dilluns la demanda al president de la comissió legislativa, que s'haurà de reunir per acordar-la.

Segons fonts pròximes al conflicte de Grandvalira, Viladomat està determinat a tirar endavant amb la dissolució de la societat, i argumenta que el projecte de la plataforma de Soldeu s'hauria tirat endavant -així com la seva declaració d'interès nacional- ocultant que no era una exigència de la Federació Internacional d'Esquí, ja que les finals de la Copa del Món es podien disputar a la pista Àliga.

Entre els dubtes que hi ha actualment, destaca que, si malgrat la dissolució de Nevasa, es podrà mantenir la marca Grandvalira i el forfet conjunt. Algunes fonts consideren que pot produir-se "una guerra de preus" entre les dues societats, a més dels problemes que poden sorgir a l'hora de mantenir en condicions la connexió entre els dos dominis, situada al Pla de les Pedres.

stats