Política 17/01/2017

2.000 racions d'escudella per passar el fred a Escaldes-Engordany

Martí defensa el caràcter col·lectiu de la negociació amb Europa on "tinc la gran sort de comptar amb uns ministres que s’impliquen i que estan al cas de tot"

Ana
2 min
2.000 racions d'escudella per passar el fred a Escaldes-Engordany

Escaldes-EngordanyLes 2.000 racions d’escudella i el sol han ajudat a passar el fred de la plaça dels Dos Valires d’Escaldes-Engordany on aquest migdia, dia de Sant Antoni, s’ha celebrat la tradicional escudella que organitza l’Associació de Veïns Ponts dels Escalls. El president de l’Associació de Veïns Ponts dels Escalls, Joan Anton Garcia, s’ha felicitat de l’afluència de públic tenint en compte que “avui és un dia entre setmana i costa que es mogui la gent”, i ha agraït la col·laboració del Comú a ajudar en l’organització de la festa.

Això, en el que ha qualificat com una de les tradicions més arrelades a Escaldes-Engordany i en la que no ha tingut problemes a detallar part del secret i dels ingredients per a fer l’escudella: gallina, vedella, panxeta, botifarra negra, blanca, bringuera, carabassa, col, api, patata, porro, fideus, cigrons, mongetes i arròs, entre altres ingredients. “Hi ha un càlcul, però alguns productes no es calculen per quilos”, ha reconegut el president de l’Associació, que ha explicat com es fa un càlcul aproximat on es poden arribar a posar uns trenta quilos de panxeta o de botifarra negra i blanca o divuit gallines.

Entre les autoritats presents a l’escudella s’hi trobaven la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marin, i el cònsol menor, Marc Calvet, juntament amb diferents consellers i representants de partits polítics, com Rosa Gili o Víctor Naudi. A més, el cap de Govern, Toni Martí, acompanyat dels ministres escaldencs Xavier Espot, Eric Jover i Sílvia Calvó. Precisament, el cap de Govern ha defugit donar detalls sobre la remodelació del Govern i s’ha limitat a apuntar què és “el més important i el que és més d’actualitat avui dia”, que segons el cap de Govern és que “estem molt satisfets perquè les darreres reunions amb els agents socials i econòmics van anar molt bé”.

En aquest sentit, ha assenyalat que el president de la comissió, Jean-Claude Juncker, i ell mateix han manifestat la valoració positiva respecte a la primera de les quatre llibertats que es troben en discussió en l’acord d’associació, que fa referència a la lliure circulació de mercaderies. Martí ha recordat que “ara hi haurà moltes reunions sectorials amb molta gent per copsar l’opinió, gent que forma part de l’economia d’Andorra”. El cap de Govern ha defensat la bona marxa de les negociacions amb Europa i que en cap cas suposaria cap entrebanc que el titular de la cartera d’Afers Exteriors passi cap a una altra responsabilitat en aquest moment, ja que, segons el cap de Govern, “la negociació la porta el Govern d’Andorra”.

Martí ha recordat que Gilbert Saboya és encara ministre d’Afers Exteriors, “i tinc la gran sort de comptar amb uns ministres que s’impliquen i que estan al cas de tot, i per això ens veiem al Consell de Ministres, fem les reunions de coordinació, per tant és un projecte de país. És això l’important”, ha reblat.

stats