Societat 26/06/2017

Un tobogan d'aigua urbà, principal novetat de la festa major de Sant Julià

L'actuació de Rosario Flores i la unió entre Ramon Mirabet i l'ONCA, els plats forts pel que fa als concerts

Ana
2 min
El conseller de Cultura, Josep Roig, i la cap de Cultura, Laura Rogé, durant la presentació de la festa major. / C.B. (ANA)

Sant Julià de LòriaLa festa major de Sant Julià, que se celebrarà del 28 de a l'1 d'agost, presenta una activitat infantil, en la qual també hi poden participar adults, com a principal novetat de la programació. Es tracta d'un tobogan d'aigua urbà de 100 metres de llargada, el més llarg del món, que s'instal·larà al carrer de Lòria. Els qui ho vulguin es podran llançar de manera gratuïta pel tobogan el dissabte i el diumenge de les 17 a les 20 hores. Segons el conseller de Cultura, Josep Roig, aquesta proposta va en la línia de l'objectiu de la programació de les festes: "oferir activitats variades per a totes les edats".

Pel que fa els concerts, un dels plats forts és el concert de Ramon Mirabet amb l'ONCA, que agruparà 23 músics sobre l'escenari "aconseguint una barreja espectacular", ha assegurat la cap de Cultura, Laura Rogé. La unió pretén demostrar que la música clàssica no està renyida amb el jazz, el blues i el pop. L'altra concert "estrella" és el de Rosario Flores, el dimarts de tancament de festa, que presentarà el seu darrer disc 'Gloria a ti'. "Intentem portar artistes que reuneixin famílies i en el cas de la Rosario ho aconseguim", ha indicat la cap de Cultura.

El grup que posarà el punt final als dies festius serà la banda de versions The Soultans, que substitueix 'La Salseta del Poble Sec' després de 32 anys sent el protagonista de l'últim concert de les festes. "Hem intentat que el tancament de la festa major sigui de gran qualitat com fins ara", ha explicat Rogé. La banda oferirà èxits dels anys 80 i 90 de bandes internacionals i pop-rock català. Altres bandes que actuaran al llarg de les festes seran Javier Gurruchaga i l'orquestra Mondragon, La banda del coche rojo i Hotel Cochambre.

Les tradicions són un dels eixos centrals de la festa major de Sant Julià, que es concentren sobretot el dilluns, amb activitats populars com la Passa, el ball Cerdà i el ball de la Marratxa. Enguany, després del ball de la Marratxa, durant la ballada de sardanes, la Cobla Vents de Riella interpretarà la sardana 'Dansaires andorrans' com a homenatge al director lauredià de la Coral Rocafort des de fa més de cinquanta anys, Daniel Areny i Rossell.

Aquesta edició de la festa major de Sant Julià s'ha organitzat amb un pressupost de 128.000 euros, una xifra similar a la d'anys anteriors, segons el conseller de Cultura. Roig ha recalcat que la festa major i la Fira medieval són les activitats que més riquesa donen a la parròquia: “per cada euro que invertim en recuperem entre cinc o sis”, ha assegurat.

stats